There was an error in this gadget

3/12/2011

Diri akU ???

dulu aq ingat hidup brjauhan ngan family nie best , tp rupe2nyer hampeh !! xbest lngsung ..
biase r kan mule2 sumenyer indah tp lame2 cdih gler woo .. sbulan msh bley lg than , tp ble dah lame2 dok brjauhan  rindu gler ngan family , hari2 aq menangis sbb rindu kt dieorg especially my mum r , tp mak aq xngat kt aq pon ..huh !! ( agknyer kot ) hehe .. aq rse give up gler ddk kt kl nie , dah r jauh dari family , klu ade mslah pun kne tngung sorg2 , cdih woo .. sob3 .. ble aq ngadu kt mak aq jerk , msty mak aq ckp cbe jgn manje sgt , adat r blajar jauh2 , blajar tok brdikari xbley ker , cbe kuatkn diri 2 n bla bla bla bla ...( 2 r mak aq ) ..
klu ayah aq nie dy lain ckit , xbley ngok anaknyer susah ckit msty nak tlong , sbb 2 aq xpndai nak brdikari ats kaki sndri ..hehe .. penah satu ary 2 aq sakit n then malam2 bute coll bapak aq , aq ckap aq ngah sakit nie blom smpat abis ckp kedit plax habis ( hampeh tol ) , sok pagi jerk bapak aq coll ,ayah dah msok kn duit , blik bp skrg nty kte tros pegi hosptl , aq pon wat2 r suare skit ( wlupon xbpe skit sbnanyer) aq ckp abis 2 cmne kelas , ala ponteng jerk r , nty dah smpy bp coll .. pas ayah aq ltak jerk phone aq tros mnjrit happy , sgle kskitan yg aq tnggung hilang tros kot ..huhu ..
sronok dpt blk bp ..:) ..psal  kwan aq plax dy sme jerk cam mak aq , ske mmbebel .. tp ayat yg plng pedas skli tok ddngar ialah " ala ko nie skt2 nak nangis , ade mslah jerk nangis , sakit jerk nangis coll ayah soh mbik , ngade2 r , cbe blajar brdikari skt , ko nie manje sgt klu aq r jd bapak ko aq bio kn jerk bio ko tau idop yg sbnar " perrgghh pdas gler weeh ayat nie , rse cam na spak jerk muke dy , nsib baik kawan aq .. 
salah ker aq camnie , dose ker ??? yg penting aq xssah kn dyeorg an .. just ssah kn mak bapak aq jerk , kdang2 ade gak trfkir nak brubah tok jd yg lbey baik tp ble dugaan dtg mnimpa2 aq rse give up gler tok hidop , aq fkir dunie nie dah xde ruang sdikit pun tok aq ..( ceh poyo ) .. wlu papepon mak bapak aq ade r org tue yg trbaik kt dlm dunie nie sbb die org xpenah bg anak dyeorg idop ssah ..
yerk r kn mane xnyer , celik jerk kt dunie nie sume dah ade , nak ape ckp jerk sume dpt .. bkn cam zman dulu .. skrg dunie dah maju zaman dah moden cume kte jerk yg xmaju2 ..hahaha !!
ingat lagi mase aq form 3 , aq pegi jalan2 ngan mak bapak aq n then smpy di satu kedai 2 aq trnmpak jam tngan  jenama pretty  warna purple ( my fav ) arrgghhh aq nak jam 2 !! bodek pnyer bodek mak aq xdpt , last2 pegi kt ayah aq pon xdpt sbb mak aq xbg .. aq ape lg merajuk r kn tros pegi kt kereta ..ble dyeorg masuk dlm kereta jerk mak aq tros bg jam 2 , aq pnyer happy n ckp thanx u love u mak , ( ble dpt jerk r bru ckp , klu xhmpeh xdenyer nak ckp ) ..mne xnyer dah r wne fav purple metalic , corak dy cantik pas2 limited edition lg  comform r aq nak wlupon hargenyer mahal rm85 .. :)
but aq rse aq nie mmng xpnah nak mnghargai brg pmbrian org kot , dlm 3 minggu lbeh aq pkai jam 2 n then jam 2 hilaaaaaaaaaaaaaaaaaanngg !! perrghh mmng cdih gler mase 2 , bru beli  dah hilang ..
nasib baik mak xmarah ( syg mak ) .. huhu .. byk lg r brang yg aq pnah hilang n ptuskan , xtrkire rsenyer , sbb 2 mak n ayah aq dah malas nak blikn brang mahal2 tok aq ( dyeorg kte mmbzir jerk ) xptot btol kn ..ish3 ..
N now brang trbaru aq yg hilang adalah gelang tngan pmbrian bapak aq .. eyy tnsion tol aq , asyik hilang jerk , nak kte aq nie cuai xde r cuai sgt , tp xtau r cmne ley hilang ,hmm .. ngat nak ckp tp tkot plax , tkot bapak aq trse jerk sbb xmnghrgai pmbrian dy ..so pape hal pun bbter diam jerk ..huhu
maybe time raye nty bru aq ckp kot .. huk3 ..
heyy pyka2 ble r na bruibah ?? rse2nyer aq xkan penah brubah kot 
hmmm nie r diri aq yg sbnanrnyer klu korg nak tau ..trlalu cuai ..:)

No comments:

Post a Comment